Skip to main content

ΟΜΠΡΕ ΜΕ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ & ΟΜΠΡΕ ΜΕ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ!

Το ομπρε είναι μια  τεχνική πολύ διαδομένη με πολύ ζήτηση από το πελατολόγιο των νυχιών.

Η Ombre τεχνική - είναι η χρώση των νυχιών και η μετατόπιση των τόνων από τις σκοτεινές στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις (διαβάθμιση χρωμάτων)

 Προκαλεί συνήθως πονοκέφαλο στις τεχνίτριες είτε από έλλειψη γνώσεων της τεχνικής ή και από την δυσκολία να βρει η τεχνίτρια ποια τελικά μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική. Ας δούμε τις δυο πιο γνωστές όμπρε με αερογράφο και όμπρε με ημιμόνιμο.

Δυο διαφορετικές τεχνικές που και οι δυο απαιτούν γνώσεις και εξάσκηση.
Ομπρε με ημιμόνιμο χρώμα


Πολλοί παράμετροι για να επιτευχθεί ένα σωστό οπτικό αποτέλεσμα. Απαιτεί χρώματα βερνικιού με μεγάλη χρωστική πυκνότητα  και παχύρευστα. Ειδικό πινέλο  με συγκριμένο σχηματισμό για να γίνεται η ανάμιξη των χρωμάτων. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το βερνίκι γιατί αν τα χρώματα τρέχουν δεν μπορούν να ανακατευτούν με επιτυχία. Η γνώση στο να  φτάσει κάποιος σε ένα καλό επίπεδο έρχεται μόνο εμπειρικά και με πολύ εξάσκηση. Ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλά μυστικά τα οποία μέσα από μια σωστή εκπαίδευση μπορεί να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην τεχνίτρια. 

Πολύ σημαντικό  στην τεχνική αυτή είναι να γνωρίζει κανείς την έννοια χρωματικός κύκλος έτσι ώστε  να έχει την δυνατότητα να συνδυάζει χρώματα, να τα ταιριάζει και να δημιουργεί τις διαβαθμίσεις που απαιτούνται. 

Ομπρε με αερογράφο. 

Ο αερογράφος είναι  ένα βιρτουόζικο εργαλείο για τον επαγγελματία . Υπάρχουν διάφοροι τύποι αερογράφου στην αγορά και επιλέγονται ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί να έχει ο επαγγελματίας. Ένα καλό airbrush καθορίζεται από ομοιομορφία ψεκασμού.

    Όπως κάθε πνευματική συσκευή για ψεκασμό βαφής, ένας αερογράφος για ένα μανικιούρ αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια μέρη:

 

·         Συμπιεστής παροχής αέρα.

·         Εργαλείο ψεκασμού βαφής με τη μορφή πιστολιού  με ένα μικρό δοχείο υγρού.

·         Σωλήνα σύνδεσης

Ας δούμε πως λειτουργεί ένας απλός αερογράφος; 

Με την βοήθεια του αέρα πετάγεται το χρώμα πάνω στο νύχι. Πρόκειται για ένα στυλό που φέρει ειδικό δοχείο ανάμειξης χρώματος το οποίο διοχετεύεται μέσω πίεσης (ψεκασμού) στο νύχι του πελάτη. Τα χρώματα που δέχεται ο αερογράφος είναι ακρυλικά υδατοδιαλυτά στο νερό. Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα αραιωμένα ή τα διαλύουμε εμείς με αναλογίες που μας δίνονται από τον κατασκευαστή .Η εφαρμογή κάθε επιμέρους σχεδίου απαιτεί ρύθμιση της δέσμης χρώματος και επιλογή της απόστασης και της γωνίας κλίσης. Ως εκ τούτου, η εργασία με ένα αερογράφο για τα νύχια χωρίς ορισμένες δεξιότητες δεν θα λειτουργήσει.

Ο σχεδιασμός των διακοσμητικών νυχιών μπορεί να γίνει με διαφορετικές τεχνικές. Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών παράγει εκπληκτικά σχέδια. Η ευκολότερη μέθοδος στην αερογραφία των νυχιών είναι η χρήση στένσιλ . Σε αυτή την περίπτωση η μεμβράνη (στένσιλ) τοποθετείται στην επιφάνεια του νυχιού και με τη βοήθεια της συσκευής είναι δυνατή η βαφή των σχισμών που σχηματίζουν το σχέδιο.

Οι τεχνικές αυτές μπορεί να δώσουν εκπληκτικά σχέδια και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον επαγγελματία αλλά  :

α) Απαιτείται πολύ εξάσκηση και γνώση από την τεχνίτρια  να βγάλει ομπρε με ημιμόνιμο ή αερογράφο. Η διαβάθμιση των χρωμάτων, η ανάμειξη τους, η ακρίβεια των γραμμών αλλά και η φαντασία που έχει ο κάθε τεχνίτης είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία.

β) Απαιτείται χρόνος για τον καθαρισμό του αερογράφου και η όλη διαδικασία μετά από μια κουραστική ημέρα δημιουργεί "πονοκέφαλο".  Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας απαιτείται αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού ψεκασμού και τρίψιμο όλων των τμημάτων με αλκοόλη ή ακετόνη.

Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος και αναγκαίος γιατί τα ακρυλικά χρώματα στεγνώνουν και αφήνουν υπολείμματα τόσο στο δοχείο όσο και στην μύτη της βελόνας. Αν στεγνώσουν και δεν τα καθαρίζουμε το πιο πιθανό είναι να τον χαλάσουμε και να μη λειτουργεί ξανά !

Για το σχεδιασμό των νυχιών θα χρειαστεί να αγοράσετε τα παρακάτω αναλώσιμα:

·         Αερογράφο

·         Ειδικά χρώματα για αερογράφο .

·         Στένσιλ για την ζωγραφική εικόνων.

·         Διακοσμητικά (στρας, αυτοκόλλητα, φύλλα, νήματα).

·         Γάντια

·         Χαρτί κουζίνας

·         Τσιμπιδάκια με αιχμηρές άκρες.

·         Μέσα καθαρισμού της συσκευής.

 

Comments