Skip to main content

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ


Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ο τρόπος δουλειάς μας τηρεί τους κανόνες ασφαλείας ;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν σε περισσότερους από ένα πελάτες μια σειρά αναλώσιμων υλικών ή εργαλείων όπως ψαλιδάκια, λίμες, buffer, πενσάκια χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαδικασία απολύμανσης ή αποστείρωσης. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι πολύ επικίνδυνα τόσο για τον πελάτη όσο και για τον ίδιο τον επαγγελματία τεχνίτη. Κάθε εργαλείο μετά απο την επαφή με το δέρμα-νύχι του χρήστη έχει πάνω του μια σειρά μικροβίων και παθογόνων οργανισμών τα οποία εξαπλώνονται από πελάτη σε πελάτη. Τέτοιοι οργανισμοί μπορεί να είναι ο σταφυλόκοκκος , στρεπτόκοκκος και διάφοροι άλλοι μύκητες ή ιογενή κονδυλώματα.
Μια λοίμωξη τέτοιου είδους μπορεί να εξελιχθεί άσχημα για ορισμένους πελάτες και να επιφέρει κίνδυνο στην υγεία τους.
Επιπρόσθετα μια τέτοιου είδους ενέργεια θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην φήμη μας ως επαγγελματίες ονυχοπλαστικής αλλά και στην διατήρηση του πελάτη. ΄
Ο πελάτης μπορεί να νομίζουμε ότι είναι άσχετος με το επάγγελμα και την τέχνη μας αλλά δεν είναι ανόητος. Μπορεί να αντιληφθεί εάν διατηρούμε τα αναγκαία μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία της υγείας του. Ειδικά στην εποχή του κοροναϊού που ζούμε τώρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας.
Ο πελάτης μπορεί την ώρα που το προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας να μην παραπονεθεί γιατί δεν θέλει να μαλώσει μαζί μας αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξανάρθει. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι θα μας δυσφημίσει και αν η ενέργεια αυτή λάβει χώρα μέσα από τα social media, θα επηρεάσει αρνητικά την δουλειά μας και αυτό μεταφράζεται σε χαμένο τζίρο και χαμένους πελάτες.
Τι πρέπει να κάνουμε επομένως;
Θα αναφέρουμε μια σειρά από κανόνες που θα μας βοηθήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της υπηρεσίας μας τόσο στο Manicure όσο και στο Pedicure.
α) Καθαριότητα του χώρου υποδοχής του πελάτη. Ένας χώρος που αστράφτει προκαλεί πολύ όμορφα συναισθήματα και σιγουριά στον πελάτη. Δεν είναι τυχαία η παροιμία που λέει "Μια εικόνα , χίλιες λέξεις". Φυσικά απαραίτητο είναι να έχουμε και εμείς την αναγκαία επαγγελματική εμφάνιση απέναντι στον πελάτη π.χ προσωπική φροντίδα, ποδιά manicure https://www.bbay.gr/product/podia-kommotirioy-wman/κλπ.β) Διαθέτουμε πολύ παραπάνω από ένα σετ εργαλείων τα οποία τα έχουμε αποστειρωμένα, τοποθετημένα σε ειδικό δοχείο αποστείρωσης εργαλείων https://www.bbay.gr/product/koyti-apothikeysis-aposteiromenon-ergaleion/ή μέσα σε σακουλάκι.

γ) Διαθέτουμε σε εμφανή σημείο τις συσκευή αποστείρωσης και απολύμανσης και φυσικά γνωρίζουμε τι κάνει η μία συσκευή και τι η άλλη.https://www.bbay.gr/product/klivanos-xiras-aposteirosis-kch091-me-diplo-thalamo-9l/


δ) Αναλώσιμα εργαλεία τύπου buffer, λίμες https://www.bbay.gr/product/lima-buffer-superflex-tetragoni-120-180/ είναι τοποθετημένα μέσα σε σακουλάκι, ανοίγονται μπροστά στον πελάτη και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δίνονται να τα πάρει μαζί του, τονίζοντας του ότι τηρείτε αυστηρά όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και δεν ξανα-χρησιμοποιείτε τέτοια υλικά.
ε) Επιλέγουμε γραφείο με απορροφητήρα https://www.bbay.gr/product/trapezi-manikioyr-me-aporrofitira-iz2027/ έτσι ώστε να μην διαχέεται η σκόνη που δημιουργείται από τον τροχό σε όλο το δωμάτιο και εισπνέεται από τους παρευρισκόμενους. στ) Φοράμε μάσκα (κατά προτίμηση vogmask)


https://www.bbay.gr/product/vogmask-me-ena-filtro-prostasias-zebra-l/) η οποία φιλτράρει καλύτερα από όλες τις κοινές μάσκες τα μικροσωματίδια και δίνουμε στον πελάτη να φορέσει αντίστοιχα μια μάσκας μιας χρήσης.
ζ) Έχετε στο γραφείο σας απολυμαντικό spray https://www.bbay.gr/product/antisiptiko-cherion-baktiwash-liquid-rub-250ml/ και σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ψεκάζετε ειδικά όταν τα χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητα σημεία όπου υπάρχει πληγή.
η) Στο pedicure είναι απαραίτητο να γίνει απολύμανση των φίλτρων του υδρομασάζ ποδιών https://www.bbay.gr/product/sympyknomeno-apolymantiko-ergaleion-barbicide-480ml/ γιατί είναι πιθανή η ανάπτυξη άτυπων μυκοβακτηρίων, όπως το Mycobacterium fortuitum. Πολλές φορές οι λοιμώξεις από τα άτυπα μυκοβακτήρια εμφανίζονται συνήθως ως δοθιήνωση του κάτω άκρου και μπορεί να εξελιχθούν άσχημα για τους πελάτες με σοβαρές παθήσεις και κινδύνους για την υγεία τους. η) Στο pedicure είναι αναγκαίο να υπάρχει μια σειρά αναλωσίμων μιας χρήσης όπως ράσπες με ανταλλακτικά ,https://www.bbay.gr/product/raspa-metalliki-germanias-anoxeidoti-ge/, σακούλες λεκάνης pedicure,https://www.bbay.gr/product/sakoyles-pentikioyr-50tmch/ ποδιά πεντικούρ https://www.bbay.gr/product/plastiki-podia-pentikioyr-1-chrisis-25-tem/, κλπ

Όλα αυτά που αναφέρουμε δεν είναι πεταμένα χρήματα. Είναι σεβασμός στον πελάτη και κερδισμένος πελάτης. Με μια καλή έρευνα αγοράς ο επαγγελματίας μπορεί να αγοράσει οικονομικά αυτά τα είδη.  Αν χτιστεί η εμπιστοσύνη του πελάτη στο πρόσωπό του δεν θα χάσει κανέναν πελάτη ακόμα και αν η υπηρεσία που προσφέρει τιμολογιακά είναι πάνω από το Μέσο Όρο των ανταγωνιστών του.

Comments